גלריית הוועדה הבינתחומית

מרחב תצוגה

מרחב התצוגה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זממנו פועל מתוך שאיפה לנכח ולשלב אמנות עכשווית ישראלית בין כתלי המכון.

התערוכות המוצגות במרחב מעלות סוגיות המקיימות דיאלוג עם מושגים ותכנים בהגות הפסיכואנליטית, כמו גם מעלות סוגיות הנוגעות למקום ולחברה הישראלית. אחת לשנה מתקיים ערב ובו שיח גלריה המזמן מיפגש עם האמנים.

התערוכות מותאמות לאופיו הפתוח והמעברי של המרחב.

אוצרת המרחב: דורית רינגרט

 

עד כה הוצגו במרחב מספר תערוכות:

2015

מקום כאן

חוה לו-יון   הדר סייפן    פריד אבו שקרה    סימה לוין

 מבחר תחריטים בהם מעלים האמנים בעבודותיהם נוכחותו וקיומו של מקום מתוך התבוננות בהוויה הישראלית כאן, מקום המעיד על יושביו, נעדריו ועל המחשבות והפעולות שהניעו אותם בעיצוב מרחב מחייתם ומתוך פרספקטיבה של זמן.

התחריטים נוצרו והודפסו בסדנת התחריט ע"ש אריה רוטמן במכללת אורנים. 

ש חור

יעל בלבן   עדינה קיי    עדית לבבי גבאי    ופריד אבו שקרה

 השחור טומן בחובו את הצבע השחור וכן את ה חור. צמד המילים 'חור שחור' הינו מונח באסטרופיסיקה המתאר כוכב הנמצא בסוף תהליך קריסתו, כאשר סיים את חייו וקורס לתוך עצמו. החור השחור הוא בעל כוח משיכה כה  חזק השואב לתוכו ובולע את הגזים והחמרים הנמצאים בסמוך וכן את קרינת האור, כך שלא ניתן לראותו.

'החור השחור' מהווה נקודת מוצא  לפרישת  מבחר עבודות אשר בחלקן ניתן למצוא את משמעות המונח ובחלקן החור, הנקב, או השחור מהווים אמצעים המבנים שפה וחכן.

 

2014

נושאות

הלה בן ארי   פאטמה שנאן    בלהה אהרוני   מיטל סעדון   נטע ליבר שפר    ודורית רינגרט

צילומי יצירותיהן של אמניות העוסקות בתימת ה'נשיאה'. נשיאת האם את ילדה, החזקה בראשיתית המוטמעת, מלווה ומכתימה.  נשיאת האם הורחבה למשאות נוספים של חפצים המייצגים תרבות ולאום כמו גם מהווים מושא לכיסוף ולגעגוע.

גיבורות מקומיות   

חנן שפיר

חנן שפיר הוזמן ב-2007 על ידי "בית דני", מרכז קהילתי בשכונת התקווה, לפרויקט צילומי שיתעד נשים הגרות בשכונה וזכו במהלך השנים להיבחר ל 'אם השכונה'. חנן נפגש עם הנשים שנבחרו החל מ-1988 ועד ל-2013. התערוכה פורשת מבחר דיוקנאות אותם צילם חנן שפיר בין 2007-2013, כאשר לכל דיוקן נלווה טקסט הפורש בקצרה את קורות חייה של המצולמת- מקום ושנת לידה, תאריך עליה במידה ויש, עיסוק, מבנה המשפחה וציון פעילותה ההתנדבותית בשכונה. בעוד הטקסטים שומרים על מבנה ושפה אחידים, הרי והצילומים מהווים עדות למפגש בין חנן למצולמות.

התערוכה לוותה בשיח גלריה אותו יזמה הועדה למעורבות חברתית.


 

כל הזכויות שמורות © 2022 מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו