מן היסוד – ראיון עם מיכאל ובתיה שושני

"מן היסוד" היא סדרת ראיונות מצולמים עם מייסדי מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. הראיונות נערכו במהלך 2019, לרגל 20 שנה להקמת המכון. את הסדרה יזמה הוועדה המדעית של המכון.

 

 

ד"ר מיכאל שושני הוא פסיכולוג קליני בכיר ופסיכואנליטקאי מנחה. הוא ההוגה, היוזם ויושב הראש המייסד של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו; חבר סגל ההוראה במכון ומדריך בו. הוא חבר סגל הדרכה בבית הספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב; חבר סגל ב:
NYU Postdoctoral Program for Psychotherapy and Psychoanalysis;
וחבר פעיל ב-IPA וב-APsaA.

ד"ר שושני מטפל בקליניקה פרטית בתל אביב.

ספרו (Dare to Be Human: A Contemporary Psychoanalytic Journey (2010 זכה להתייחסות נרחבתכריכת הספר של כותבים רבים בכתב העת Psychoanalytic Dialogues (גיליון 22, 2012).

ד"ר שושני נולד ב-1947 בבוקרשט ועלה לארץ ב-1950. הוא למד לתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך ולתואר שני בפסיכולוגיה ומנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. את הדוקטורט בפסיכולוגיה קלינית עשה באוניברסיטת רטגרטס בארצות הברית.

בראיון המצולם הוא מספר על המהלך האמיץ שלו להקמת מכון תל אביב ב-1999, על ההתנגדות הקשה שעוררה היוזמה, על הפניית העורף של עמיתים רבים בעקבותיה, ועל המחיר האישי הכבד ששילמו הוא ורעייתו, ד"ר בתיה שושני. הוא מספר גם על התמיכה והגיבוי להם זכה המהלך מד"ר סטיבן מיטשל, איתו יזם קשר בעקבות השתתפותה של בתיה בסמינר של ד"ר מיטשל בניו יורק.

ד"ר בתיה שושני היא עובדת סוציאלית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה ומרצה בכירה (בגימלאות) בבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש פול ברוואלד באוניברסיטה העברית. כחברת הסגל האקדמי הבכיר שימשה בתפקידים רבים, בהם יו"ר ועדת הוראה, נציגת החוג בוועדת ההוראה המרכזית של האוניברסיטה ועוד.
שנים רבות עבדה בשירות הציבורי עם ילדים, נוער, מבוגרים ומשפחות, ובמיוחד עם שירותים לנשים מוכות ולנוער במצוקה, וכן, לימדה והדריכה צוותים שעבדו עם האוכלוסיות האלה.

היא מטפלת בקליניקה פרטית בתל אביב.

ד"ר שושני נולדה ב-1948, למדה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. עבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת קולומביה התבססה על חקירה הרמנויטית של כתבי פרופ' גורדון המילטון, ממפתחות התיאוריה של הטיפול הישיר בעבודה סוציאלית. השאלה המרכזית שהעסיקה אותה – הן בדוקטורט והן בהמשך הקריירה – היתה השילוב של התפיסה הפסיכוסוציאלית הייחודית לעבודה סוציאלית עם תיאוריות פסיכולוגיות פסיכודינאמיות.

במסגרת פעילותה במכון תל אביב, שהיתה שותפה להקמתו, תמכה וקידמה את שילוב הבינתחומיות והמעורבות החברתית וכן את הבניה של מסלול ההכשרה בפסיכואנליזה של ילדים.

בראיון המצולם הם מספרים, בין השאר, על תהליך הכתיבה המשותפת שלהם.
המאמר של ד"ר מיכאל שושני שנזכר בראיון המצולם הוא:
(2010) Upon Earning the Right to Be and Ever Become

הראיון עמם נערך באוגוסט 2019 על ידי הדר קמפינסקי-שוייצר, פסיכואנליטקאית, חברה בוועדה המדעית של המכון, ויוזמת הסדרה; וד"ר רוני כרמלי, עמיתה במכון.

כל הזכויות שמורות © 2022 מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו