וובינר זום עם הפסיכואנליטיקאית ג'סיקה בנג'מין

כלליסגור לתגובות על וובינר זום עם הפסיכואנליטיקאית ג'סיקה בנג'מין

מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, בשותפות עם פסיכואקטיב, אנשי בריאות נפש לזכויות אדם, מזמינים לוובינר בזום, בהשתתפות הפסיכואנליטיקאית ג'סיקה בנג'מין, ד"ר יורי סלע, ד"ר רוני סרור, פרופ' ז'וזה ברונר וארנונה זהבי.

המפגש יתקיים ביום שני, 17 ביוני 2024*, מ-19:00 עד 20:45 | השתתפות: 40 שקלים
נדרשת הרשמה בקישור זה
* קיימת תקלה במערכת – במידה והמערכת לא תגיב, נסו שוב מאוחר יותר

מאז שהחלה מלחמת אוקטובר, הן הישראלים והן הפלסטינים הפכו לקורבנות שבורי לב, כמו גם לפוגעים המפעילים אלימות אכזרית. בערב זה אנחנו רוצים לשאול האם בתקופות מלחמה, מצטמצם שדה הראייה באופן שמקשה לראות את השפעות האלימות של עצמנו? וכיצד מתוך חוויית האיום, מתפתחת התפיסה של האחר כאויב בלבד, כמטרה מוצדקת לחלוטין לנקמה, ללא האפשרות לתפוס גם את האחר כקורבן?

הוובינר יעסוק במקומה של החשיבה הפסיכואנליטית בזמנים כאלה, ובניסיון לגלות אילו כלים היא יכולה להציע כדי להתמודד עם עיוורון סלקטיבי ולהרחיב את שדה הראייה כדי לאפשר הבנה מקיפה יותר של הדינמיקה של עימות אלים.

ההרצאות

לחיות עם האחר, להיות האחר של עצמנו
ג'סיקה בנג'מין בשיחה עם יורי סלע (באנגלית)

Living with the Other, Being Other to Ourselves

I will discuss how we as psychoanalysts understand the way fear of harming and moral injury put us in conflict with our own needs for safety and our sense of goodness. How our relationships may serve to hold or collapse in the wake of collective and individual trauma. What we as analysts have learned from our experiences of being the failed witness and being failed in witnessing. Is there a passage from the clinic to the social

מסוגלות תרבותית בטיפול בזמן מלחמה, המקרה של הפסיכולוג הערבי-פלסטיני בארץ
רוני סרור

ההרצאה תעסוק במסוגלות התרבותית (הידע התרבותי והמודעות הפוליטית של המטפל ברמה הרגשית) כמסגרת
המתחייבת אצל המטפל בכדי לאפשר עיבוד של תכנים תרבותיים ופוליטיים המופיעים במהלך הטיפול וכיצד מחזירים אותם חזרה לתוך נפשו של המטופל. בהרצאה אתן רקע תיאורטי למושג זה ודרכו אראה איזה אתגרים מיוחדים
מתקיימים במפגש הערבי-יהודי בתוך חדר הטיפול באופן כללי, ואיך הדבר מאותגר במידה עוד יותר קשה בזמן
המלחמה האחרונה; איך המטפל הערבי בארץ מתמודד עם תכנים בלתי אפשריים בתוך זהותו בכדי שיוכל להכיל
מטופלים יהודים, אך גם בכדי לעזור למטופליו הערבים; ואיך המטפל הערבי חסר הכלה זו מהקהילה המקצועית
והבית המקצועי שלו בארץ, ואולי אף ננטש ונשאר לבד מאויים פנימית וחיצונית.

חשיבותה של חשיבה מובחנת
ז'וזה ברונר וארנונה זהבי

מאז 7 באוקטובר הזמן עצר מלכת בישראל. תחת ההלם של חוסר האונים שלנו מול האלימות של חמאס, אנחנו חיים בזמן קפוא, בו אנחנו רק הקורבן והצד השני רק התוקפן. המלחמה נתפסת כמאבק ברוע המוחלט. קפאון רגשי ומחשבתי זה מצמצם את היכולת שלנו להתבונן גם על הרוע בתוכנו, במובחן מהרוע של האחרים. הקפאון מונע מאיתנו להבין את היווצרות התוקפנות של חמאס, מונע מאיתנו להבין את האבחנה בין נקמה לבין הגנה על עצמנו, ולא מאפשר לראות את הצד השני כמורכב מלוחמים ואוכלוסיה אזרחית, מתוקפנים אלימים וקורבנות תמימים. במצב כזה תפקידה של הפסיכואנליזה הוא ליישם במרחב הציבורי את הכלים בהם היא משתמשת בדרך כלל בקליניקה מול קפאון רגשי ומחשבתי, כדי לקדם את המטרה שהיא מטרתה היסודית של פסיכואנליזה: לצמצם סבל ולאפשר לנהל חיים פחות מסוכסכים עם עצמנו ועם הסובבים אותנו.

הדוברים

Jessica Benjamin is best known as the author of  The Bonds of Love (1988),  which brought a feminist  perspective and intersubjective recognition theory into the psychoanalytic field. More recently she published the influential paper “Beyond Doer and Done To: An Intersubjective View of Thirdness” (2004), the basis for her recent book Beyond Doer and done To: Recognition Theory, Intersubjectivity and the Third (2018). This book emphasizes the importance of acknowledgment in therapeutic interaction and in relation to trauma, including collective historical trauma. In addition, she is the author of   Like Subjects, Love Objects (1995); and Shadow of the Other (1998).    She teaches and supervises at the New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis as well as at the Stephen Mitchell Relational Studies Center of which she is a co-founder.  She co-directed and initiated a project for acknowledgment between Israeli and Palestinian mental health professionals during the period 2003-2010.  Recently she has written a series of papers on the psychological aspects of domination and destructiveness manifest in the current social world?d

ד"ר יורי סלע – פסיכולוג קליני, פסיכותרפיסט אינטגרטיבי, פסיכואנליטיקאי וד"ר לפסיכואנליזה, פרשנות ותרבות. ייסד, ניהל והשתתף במסגרות קליניות המשלבות גישות מן המזרח בשירותים פסיכיאטריים וטיפוליים. מלמד בתכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב, במכון תל-אביב לפסיכואנליזה בת-זמננו ובמכון דמו"ת. חוקר נושאים של "אי-שניות" ומתרגל טאי-צ'י וזאזן. בנוסף למאמרים ופרקים בספרים מקצועיים פרסם ספרי עיון, שירה ופרוזה.

ד"ר רוני סרור – פסיכולוג חינוכי וקליני מדריך, עובד במרפאה לטיפול פסיכולוגי התפתחותי בחיפה ובקליניקה פרטית. בעבר לימד במכללת אורנים, בתוכנית זרמים לפסיכותרפיה ולאחרונה באוניברסיטת חיפה. גדל בכפר עילבון בגליל התחתון, למד באוניברסיטה העברית בירושלים וכיום מתגורר בחיפה. חוקר ומלמד על האופנים שבהם חומרים תרבותיים ופוליטיים נכנסים לחדרי הטיפול וההדרכה, ועל האופן שהרקע האתני של המטפל משפיע על זהותו המקצועית.

פרופ' ז'וזה ברונר – פרופסור אמריטוס בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, ובמכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות של אוניברסיטת תל אביב. פרסם יותר ממאה מאמרים בנושאים שונים, ביניהם הממשק בין נפש, חברה ומשפט, הסברים פסיכולוגיים של הנאציזם, ההיסטוריה של שיח הטראומה מאז סוף המאה ה-19, וההקשרים והתכנים הפוליטיים של הגותו של זיגמונד פרויד, בהם הוא דן בספרוFreud and the Politics of Psychoanalysis

ארנונה זהבי – פסיכולוגית קלינית מדריכה ופסיכואנליטיקאית מנחה למבוגרים וילדים במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. חברה ב"פסיכואקטיב, אנשי בריאות נפש לזכויות אדם", בעמותת "רופאים לזכויות אדם", ופעילה בגוש נגד הכיבוש ובשותפות השלום. עד לאחרונה ניהלה את יחידת רמת חן ת"א, גנים לילדים עם אוטיזם על בסיס אינטגרטיבי של גישה פסיכואנליטית והתפתחותית. יוצרת ומגישת הפודקאסט "תשאלו אותי אוטיזם".

* הוובינר יתקיים בחג המוסלמי עיד אל אדחא, בשל חוסר אפשרות לקיימו במועד אחר. אנחנו מברכים את החוגגים, ומקווים שתוכלו להצטרף לזום בתוך החג.

נדרשת הרשמה בקישור זה

 

התגבות סגורות.

כל הזכויות שמורות © 2022 מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו