הכנס השנתי 2024 | מקום לדאגה: חשיבה וטיפול פסיכואנליטי בעקבות 7 באוקטובר | התוכנית המלאה

"מקום לדאגה", הכנס השנתי של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, מוקדש השנה לשברים, ספקות ושאלות על אנושיות ותקווה | חשיבה וטיפול פסיכואנליטי בעקבות 7 באוקטובר

הכנס ייערך בימים חמישי ושישי, 03-02 במאי 2024, בתיכונט, רחוב שושנה פרסיץ 3 תל אביב יפו

לרישום לכנס (350 שקלים): בקישור זה
הרישום לכנס הסתיים – מוזמנים/ות להירשם לרשימת המתנה בטופס הזה

ע

ועדת ההיגוי של הכנס:
יואב אנטמן יו"ר, עדית ניר  יו"ר, ד"ר חנה אולמן, ד"ר אבי ברמן,
אלינור גוריון בשן, פרופ' רוית ראופמן, לילך שלו

תוכנית הכנס

יום חמישי | 02 במאי 2024

18:30: התכנסות, כיבוד ורישום
19:00: ברכות ודברי פתיחה
ץץץץץץעדית ניר, יו"ר הכנס
ץץץץץץשימי תלמי, יו"ר מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו
שירה: הזמרת ענת מלמוד

21:15-19:20: מושב פתיחה
העצמי והחברה בין שבר לאיחוי
יו"ר המושב: יואב אנטמן

 

שפה רב ממדית בימים של זמן מפוצל ומרחב חרב
מרצה: פרופ' חביבה פדיה

תקציר:
זהו הרגע ההיסטורי המפצל שבו נחשף מגדל בבל של הישראליות בקריסתו; האם לנוכח הטראומה הרב ממדית נוכל להציג שפה מחזיקה כזו שתהווה מנשאה ותציע נקודות כפתור חדשות? איך נוכל לגשת למעשה הפלא הנפשי של עבודת ה"ריפוי בדיבור" כשמעגלי דיבור כלליים של הסדר הסימבולי נמצאים במצב התפרקות איום ושבר מחד, ובמצבי שתיקה עמוקים וחוסר תחביר מאידך, וכל זאת לנוכח לא מודע רגשי סוער שמאיים להציף.
קודש הקודשים של ריפוי האינדיבידואל וצמיחתו האישית של סובייקט, מונח בתוך מערכות חברתיות, קהילתיות, תרבותיות, דתיות ופוליטיות רחבות. אלה בונות יחד את העצמי הקולקטיבי, מערכות אלה פצועות ודורשות שיקום. יהיה צורך להעניק ריפוי ותמיכה בממשי, דהיינו גוף האינדיבידואל הטראומטי מחד, והגוף החברתי מאידך, החייב להיות מעוגן בזכויות והסדרים פוליטיים מוסריים. יהיה עלינו לצלול בבקשת החומרים המרפאים וצורות השפה בעמקי התודעה היהודית והאוניברסלית – מתוך דיאלוג ויכולת אינטגרציה עם מטריצות היסוד של האחר כשני גופים קולקטיביים; לשאוב מן הממד התרבותי של מטריצת היסוד המשותפת. שני גופי עצמי קולקטיבי ומכלול אינדיבידואלים הפצועים זה מזה וחייבים להסדיר את שותפות הגורל שנקראו לה.

פרופ' חביבה פדיה – תיאורטיקנית, סופרת משוררת ויוצרת רב תחומית. חוקרת אומנות ותרבות דת וחברה, פסיכואנליזה וקבלה. עוסקת בנושאים של אתיקה וטראומה אישית וקולקטיבית בתפר שבין הגאו-פוליטי, הרוחני  והפסיכואנליטי.

 

גוף ראשון – אני; גוף שני – אתה; התהוות גומלין – אנחנו
מרצה: ד"ר קרינה גולדברג

תקציר:
ב-7 באוקטובר התעוררנו לקול האזעקה. אזעקות הם צלילי הילדות שלי, גדלתי בצפון הארץ הזו, חושלתי באש ולא ידעתי שאני נושאת אותה בגופי.
זמן ממושך מדי פיצלנו את גופנו ותודעתנו, בתוכם וביניהם. הסבל הבלתי נסבל שאנו חווים כעת הינו התחלת המסע האישי והקולקטיבי שלנו בדרך לאיחוי הפיצולים.
לאחר 7 באוקטובר, הישרדותנו תהא תלויה בראש ובראשונה, ביכולת שלנו לשלוט בפגיעות הנרקיסיסטית שלנו, ביכולת שלנו לרסן את הזעם הנרקיסיסטי שגואה בנו, העלול ללכד אותנו סביב גרנדיוזיות שבורה. אך לא די בהישרדותנו, על פי קוהוט (1970/1969) תקוותנו "חייבת להיות, שהאיחוד עם אלה המחוברים יחדיו באמצעות זהות האידיאלים שהם מטפחים הוא חזק מאיחודם של מי שמחוברים יחדיו באמצעות זהות שאיפותיהם הארכאיות".
תקוותנו שנעז להעמיק את ההתבוננות הפנימית שלנו כיחידים וכחברה, שנשוב ונדרוש את הווייתנו כאן – העם הזה, בארץ הזו, עם שותפינו לארץ. שנשוב כעבור למעלה ממאה שנה ונענה לי.ח. ברנר בקוראו: "כי לעוררך אני בא, אחי, לעוררך לאמור: שאל, בן-אדם, לנתיבות-עולם, שאל, אי-הדרך, אי?" התעוררות של התודעה אל המעשה.

שיח עם הקהל
שירה: ענת מלמוד

יום שישי | 03 במאי 2024

08:30: התכנסות וכיבוד קל

10:30-08:50: מושב שני
עדות והתמרה: המטפל.ת בעין הסערה
יו"ר המושב: פרופ' רוית ראופמן

ע

פגישה בסאמרא: מחשבות על התמרה של שנאה
מרצה: ד"ר גד בן שפר

תקציר:
"המלחמה", כתב פרויד ב-1915, "התירה מכבלים את הרוחות הרעות שבתוכנו, שהאמנו שבמשך מאות שנים הצלחנו לרסן". ובטקסט אחר מאותה שנה הוא מוסיף נבואה פסימית: "הנפש הפרימיטיבית היא, במלוא מובן המילה, בלתי ניתנת להשמדה".
איך נצליח אנחנו היום, נוכח כפיית המוות והחזרה מסביבנו ובתוכנו, לממש את חזון החיים ולקום מתוך הריסות הנפש?
בהרצאה אדון בהיבטים הקשורים בטכניקה הפסיכואנליטית ובהיבטים בינתחומיים כחלק מדיון בעמדת המטפל. באמצעות קישור לתיאוריית החשיבה של ביון ולרעיונותיו אודות חיבורים רגשיים בין מטפל למטופל, אבחן את האפשרות לתנועה בטיפול מעבר ליצירת מגע עם "מה שקורה", מעבר להווה ומעבר לעמדה הדיכאונית. מתוך כך, אדון ביכולת של המרחב המתהווה בטיפול להתמיר שנאה לרגשות המבטאים ומעוררים אפשרות תיקון ובנייה מחודשת.

קולות מן הממ"ד – העדות ומשמעויותיה בעת הזאת
מרצה: ד"ר חנה אולמן

תקציר:
ההרצאה תעסוק במשמעויות העדות לטראומה בעת הזאת ומעבר לה. טראומה מוגדרת כאירוע ללא עד. ואולם, בעקבות אירועי שבעה באוקטובר אנו מוצפים בעדויות – החל בסרטונים והודעות ווטסאפ מזירת האירועים, דרך עדויות ניצולים, עדי ראייה ושמיעה ובני משפחותיהם.
אבדוק את משמעות העדויות הנשמעות מעל המרקע ומחברות בין מוסר העדות לבין הקולקטיב, אשר מאוד זקוקים זה לזה. בעת שהעדות המשודרת משמשת את הקולקטיב, היא גם מעוצבת על ידי צרכיו. במובן זה, עדות אף פעם איננה העברה פשוטה של זיכרון אישי אל מרחב חברתי. היא לא רק מספרת אלא גם מסתירה.
אטען כי בניגוד לעדות הכתובה או המשודרת, העדות בטיפול היא תמיד תהליכית. היא מייצרת מעגל שבו מוסר העדות משתנה מתוך מסירת הנרטיב אל האחר, שמהדהד את הסיפור, ובאופן פרדוקסלי מחייה את העצמי החווה. המטפלת מתייצבת כעדה רדיקלית, בהתמסרות רק לפרט המעיד, בתוך תהליך שבו נע הזוג הטיפולי קדימה ואחורה בזמן.

10:45-10:30: הפסקה

12:15-10:45: מושב שלישי
הרצאות ודיון במושבים מקבילים
יו"ר המושב: אלינור גוריון בשן, לילך שלו

ע

1. "קירות דקים, החזיקו מעמד!" – מחשבות על מקום
מרצה: ד"ר רוני כרמלי | מנחה: עופר דוברצקי

2. מקום לדאגה – ילדי השבת השחורה
מרצה: ד"ר אורנה ראובן | מנחה: ד"ר עודד גולדברג

3. אדמה קורסת, אור וצל – מבט בינתחומי
מרצות: דורית רינגרט וליאת לוי-וכטנברג | מנחה: ד"ר רינה דודאי

4. מטריצת חלום חברתי – התנסות חווייתית
מנחה: ד"ר גילה עופר

5. פגיעה מוסרית – בדידותו של החייל הישראלי ובגידת המוכר
מרצה: איריס אלירז | מנחה: ליאת ורהפטיג-ארן

6. שני עמי האזור – התבוננות מטפורית ביוניאנית
מרצה: חני בירן | מנחה: נעמי הולר

7. על Aשמה וטראומה
מרצה: ד"ר רועי שני | מנחה: ארנונה זהבי

8. בכל זאת אדיפוס, בכל זאת סירוס
מרצה: חוה ינאי מלאך | מנחה: יפה פרץ צדוק

9. "נוירוזת הגורל" – האם אנו נגועים בה?
מרצה: עמנואל עמרמי | מנחה: הדר קמפינסקי-שוייצר

תקצירי הרצאות המושבים בקישור זה (פ.ד.ף)
12:45-12:15: ארוחת צהריים

14:10-12:45: מושב רביעי
מושב קליני – אנליזה באימת ההווה
יו"ר: ד"ר אבי ברמן

הצגה קלינית: חני גרינברג
מתדיינת: ד"ר שלומית ידלין-גדות
שיח עם הקהל

14:15-14:10 תודות וסיום
יו"ר הכנס: יואב אנטמן

***

בכנס יוקרן הסרטון "לשאת את הריק", שנערך והופק על ידי
הוועדה הבינתחומית של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו

artחן שפירא, אדמה חרוכה, 2018, דיו וקולאז' על נייר, 180*100 ס"מ, צילום: אבי חי (מתוך הסרטון)

המשתתפים (סדר א'-ב')

ד"ר חנה אולמן – פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית מנחה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, ובעבר יו"ר המכון. חברת סגל ומדריכה במסלול ההתייחסותי בביה"ס לפסיכותרפיה של ביה"ס לרפואה אוניברסיטת תל אביב, וחברת וועדת התוכנית לדוקטורט בפסיכואנליזה של בית ספר זה. עומדת בראש התוכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית (עם פרופ' ענר גוברין) של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. נשיאה לשעבר של הארגון הבינלאומי לפסיכותרפיה ופסיכואנליזה התייחסותית. מחברת מאמרים על טראומה ועדות, ועל ההקשר הישראלי כפי שמופיע בקליניקה.
מחברת הספר: (1989, press Plenum) "The transformed self: The psychology of religious conversion"

איריס אלירז – עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת זוגית ומשפחתית, חברה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מורה ומדריכה בתוכניות לפסיכותרפיה של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, ושל "האיגוד הישראלי לפסיכולוגיית העצמי וחקר הסובייקטיביות. עוסקת בטיפול בטראומה נפשית בכלל ובטראומה של שירות צבאי ואזורי לחימה וטרור בפרט, במסגרת עבודתה בנט"ל ומשהב"ט.

יואב אנטמן – פסיכולוג קליני מדריך. פסיכואנליטיקאי. חבר במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. חבר סגל המסלול ההתייחסותי בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. מלמד בתוכנית לפסיכותרפיה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, ובביה"ס לפסיכותרפיה למגזר החרדי.

חני בירן –  פסיכולוגית קלינית מדריכה, פסיכואנליטיקאית מנחה, אנליטיקאית קבוצתית. מלמדת במכון לאנליזה קבוצתית ובתוכנית "פורצי דרכים" של התכנית לפסיכותרפיה, אוניברסיטת ת"א. עוסקת בעיקר בתיאוריה של ביון ופרסמה מספר ספרים העוסקים בפרקטיקה לאור תיאוריה זו. בין ספריה, "האומץ שבפשטות", בעריכת ענר גוברין (רסלינג, 2022).

ד"ר אבי ברמן – פסיכולוג קליני, מדריך, פסיכואנליטיקאי, אנליטיקאי מנחה ואנליטיקאי קבוצתי. חבר במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ובמכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. יוזם ויו"ר ראשון של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. ראש התוכנית לטיפול קבוצתי בתוכנית לפסיכותרפיה של אוניברסיטת תל אביב. מורה ומדריך במוסדות אלה. כותב משותף (עם מרים ברגר ואיון אורליץ') של הספר "קורבניות, נקמה ותרבות הסליחה" (אח, 2017). עורך משותף (עם סמדר אשוח) של הספר:
(Rouledge 2022) Sibling Relations and the Horizontal Axis in Theory and Practice

ד"ר גדי בן שפר – פסיכולוג קליני ופסיכואנליטיקאי במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ויו"ר הוועדה המדעית של המכון. מלמד  בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, בתוכנית הרב תחומית במדעי הרוח ובתוכנית לפסיכותרפיה בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות. מלמד גם באוניברסיטת בר אילן בתוכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית ובמסגרות שונות ללימודי המשך למטפלים.

ד"ר עודד גולדברג – עובד סוציאלי, חוקר תרבות, עמית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מטפל בילדים, בנוער ובמבוגרים. לימד בבית הספר לפסיכותרפיה בבית החולים ברזילי. ספרו "מפרויד עד איין ראנד- פרקים בתולדות רגש האשמה בעידן הקפיטליסטי", בעריכת פרופ' ענר גוברין (רסלינג, סדרת נרקיסוס, 2020).

ד"ר קרינה גולדברג – פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית מנחה, מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. חברה באיגוד ישראלי לפסיכולוגיית העצמי וחקר הסובייקטיביות. חברת ועדת היגוי, מורה ומדריכה בתכנית "רוח אדם" – הכשרה פסיכואנליטית-בודהיסטית. חברה במועצת האיגוד הבינלאומי לפסיכולוגיית העצמי הפסיכואנליטית.

אלינור גוריון בשן – עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית ועמיתה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מלמדת בתוכנית לפסיכותרפיה של מכון מגיד.

חני גרינברג – פסיכולוגית קלינית מדריכה, פסיכואנליטיקאית מנחה, יו"ר הוועדה למסלול ההכשרה בילדים ונוער במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מרכזת שותפה ביחידה "משאת נפש" לטיפול בילדים ונוער (מיסודה של עמותת "לכל נפש") בביה"ח מרחבים. חברת סגל בתוכנית ההכשרה הפסיכואנליטית-בודהיסטית "רוח אדם", וחברה באיגוד ישראלי לפסיכולוגית העצמי ולחקר הסובייקטיביות.

עופר דוברצקי – פסיכולוג קליני בכיר, מדריך, פסיכואנליטיקאי. לשעבר, הפסיכולוג הראשי והמנהל הקליני של "עמך-בנפשנו". חבר סגל ההוראה ומדריך בתוכנית לפסיכותרפיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מדריך בתוכנית המתקדמים של מרכז ויניקוט בישראל. מדריך בבית הספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית ומרצה בתוכנית "אומנות הפסיכואנליזה" במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו.

ד"ר רינה דודאי – חוקרת ספרות וחברה בקבוצה הבינתחומית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מחקריה עוסקים בדפוסי התמודדות פואטיים במצבי קיצון במרחב שבין ספרות, קולנוע ופסיכואנליזה. מחברת הספר ״לשון האש: עדות פואטית על הטראומה של השואה״ (מכון מופ"ת, 2021).

נעמי ברונפמן הולר – פסיכולוגית קלינית. פסיכואנליטיקאית מנחה ילדים ומבוגרים. מלמדת ומדריכה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ונמנית על מייסדיו וממייסדות התוכנית לטיפול בילדים. בעבר לימדה והדריכה בתוכנית לפסיכותרפיה בביה"ס ללימודי המשך ברפואה באוניברסיטת תל אביב.

ליאת ורהפטיג ארן – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנלטיקאית ואנליטיקאית קבוצתית. חברת סגל בתוכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, וחברת סגל במכון לאנליזה קבוצתית. הקימה וניהלה את בית הספר הבינלאומי של קייב לפסיכותרפיה פסיכואנליטית בגישה התייחסותית. פרסמה מאמרים בנושא חשיפה עצמית של האנלטיקאי, מלשנות וסובלנות. מטפלת בנוער, מבוגרים, זוגות וקבוצות.

ארנונה זהבי – פסיכולוגית קלינית מדריכה, פסיכואנליטיקאית מנחה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, חברת "פסיכואקטיב, אנשי בריאות נפש לזכויות אדם".

ד"ר שלומית ידלין-גדות – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית ומורה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. ראש התוכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית, ביה"ס לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. חברה בבורד הבינ"ל של האגודה לפסיכותרפיה ופסיכואנליזה התייחסותית. מחברת הספר:
"Truth Matters: Theory and Practice in Psychoanalysis (Brill | Rodopi, 2016
ומחברת שותפה של: (Lacanian Psychoanalysis: A Contemporary Introduction (Routledge 2023

חוה ינאי מלאך – עובדת סוציאלית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מלמדת ומדריכה בתוכניות לפסיכותרפיה. בעבר, מייסדת היחידה לטיפול בתגובות קרב במחלקת בריאותהנפש, ומפקדת המכון לטיפול באנשי קבע ומשפחות.

ד"ר רוני כרמלי – פסיכולוגית קלינית ואנליטיקאית ילדים, נוער ומבוגרים. עמיתה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מלמדת במכון, במרכז ויניקוט ובמסגרות שונות נוספות. מאמרים פרי עטה התפרסמו באכסניות כדוגמת
ה-IJP ו-Psychoanalytic Psychology. ספרה על אודות הפילוסופיה הפרדוקסלית של ויניקוט ושל לאקאן ייצא לאור בקרוב בהוצאת רסלינג.

ליאת לוי וכטנברג – עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית, עמיתה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו,מטפלת ומדריכה בעמך תל אביב, מדריכה בתוכניות לפסיכותרפיה.

ענת מלמוד – פסנתרנית, זמרת ויוצרת, בוגרת האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, ומאחוריה עשור של יצירה והופעות. זוכת פרס אקו"ם למלחינה לשנת 2015.

עדית ניר – פסיכולוגית קלינית מדריכה ופסיכואנליטיקאית, עמיתה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. חברת סגל המסלול ההתייחסותי, מלמדת ומדריכה בתוכנית הליבה לפסיכותרפיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובתוכנית לפסיכותרפיה של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו.

עמנואל עמרמי – פסיכולוג קליני בכיר, פסיכואנליטיקאי מנחה ומורה בתוכניות ההכשרה של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו.

ד"ר גילה עופר – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה ואנליטיקאית קבוצתית. מייסדת שותפה ויו"ר לשעבר של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, וחברה מייסדת של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. מרצה ומדריכה בשני המכונים ובתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב. במשך שנים היתה חברת הוועד של הפדרציה האירופאית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית ויו"ר החטיבה של האנליזה הקבוצתית, ולאחר מכן היתה מתאמת הפעילות בארצות אירופה המזרחית בפדרציה האירופאית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית (EFPP). היא עורכת את הג'ורנל המדעי של ה-EFPP. פרסמה את עבודותיה בג'ורנלים מובילים והציגה אותן בישראל, אירופה, אסיה וארה"ב. ספר בעריכתה A Bridge over troubled water: conflicts and reconciliation in groups and society התפרסם ב-2017 בהוצאת Karnac.

פרופ' חביבה פדיה – תיאורטיקנית, סופרת משוררת ויוצרת רב תחומית. תחומי המחקר שלה אינטר-דיסציפלינריים. בין היתר חוקרת אומנות ותרבות, דת וחברה, פסיכואנליזה וקבלה, עוסקת רבות בהתחדשות רוחנית מתוך מקורות היהדות. פרופ' מן המניין במחלקה להיסטוריה של עם ישראל, ראש מרכז אליישר לחקר מורשת יהדות ספרד והמזרח באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בין ספריה: "הליכה שמעבר לטראומה" (2011), "קבלה ופסיכואנליזה: מסע פנימי בעקבות המיסטיקה היהודית" (2015).

יפה פרץ צדוק – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה. מרצה במכון תל אביב ובתוכניות לפסיכותרפיה באוניברסיטאות תל אביב ובר אילן ובמכון מגיד.

הדר קמפינסקי שוייצר – פסיכואנליטיקאית מנחה לילדים ולמבוגרים, פסיכולוגית התפתחותית מומחית. מלמדת ומדריכה בתוכנית ההכשרה הפסיכואנליטית של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מורה ומדריכה במסגרות שונות ללימודי פסיכותרפיה. כותבת סקירות על ספרי מלאני קליין וממשיכיה, המתורגמים לעברית, ב"שיחות" – כתב עת לפסיכותרפיה.

ד"ר אורנה ראובן – פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית, מלמדת במגמה הקלינית באוניברסיטת תל אביב ובמכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מחברת הרומן "המכתב" (כתר, 2016) במשותף עם יאיר אלדן, שתרגומו יצא לאור (IPBooks, 2023) בשם: People Don’t Drown In Living Rooms. את ספר הילדים "כמה זמן נמשך עכשיו" (תשע נשמות, 2024), כתבה לאחר "השבת השחורה", מתוך משחק עם נכדה נרי.

דורית רינגרט – ציירת. עבודותיה נמצאות באוספים פרטיים ובמוזיאונים בארץ. יו"ר הוועדה הבינתחומית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. עד 2020 לימדה במכון לאמנות במכללת אורנים. ספרה: "אל המגדלור": רישומים למרת רמסיי, יצא ב-2020 בהוצאת אסיה.

פרופ' רוית ראופמן – פסיכולוגית קלינית, סופרת וחוקרת ספרות ומגדר, אוניברסיטת חיפה. עמיתה בינתחומית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו.

לילך שלו – עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית, אנליטיקאית מבוגרים. עמיתה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. מדריכה במגוון מסגרות.

ד"ר רועי שני – עובד סוציאלי קליני, פסיכותרפיסט, עמית במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, מרצה בחוג למדעי ההתנהגות במכללה למנהל, מרצה אורח בתוכנית MA בפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת תל אביב, מדריך במסגרות שונות.

הכנס השנתי 2024 | מקום לדאגה
לרישום לכנס: בקישור זה

כל הזכויות שמורות © 2022 מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו